Hulp bij problemen

Hulp bij problemen

De consulent seksuele gezondheid: eerste aanspreekpunt bij alle vragen op het gebied van seksualiteit. Soms kunnen er vragen en/of problemen zijn op het gebied van seksualiteit. Dit kan individueel zijn of binnen de partnerrelatie. Dit kan maken dat je je alleen voelt staan. Maar dat hoeft niet. Veel problemen of vragen zijn eenvoudig op te lossen. Een consulent kan jou of jullie hierbij ondersteunen.

Over welke problemen gaat het nu eigenlijk:

Dit kunnen alle vragen zijn die je je maar kunt voorstellen, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Last van pijn bij het vrijen?
  • Veranderde zin in seks?
  • Erectieproblemen?
  • Problemen om opgewonden te raken?
  • Verschil in seksuele verlangens of behoeften?

Waarom de consulent seksuele gezondheid NVVS:

Een consulent seksuele gezondheid NVVS is opgeleid om op een open manier samen het gesprek aan te gaan en advies te geven bij vragen op het gebied van seksualiteit. Kenmerkend is dat deze zorg kortdurend en resultaatgericht is. Mocht er meer of specifiekere zorg nodig zijn dan beschikt Dieuwke over een netwerk van deskundigen waar zij naartoe door kan verwijzen.

Wat kan ik verwachten:

  • In het eerste gesprek zullen wij samen het probleem verhelderen.
  • In een vervolggesprek zullen we de conclusies van het eerste gesprek bespreken en kan ik naar aanleiding hiervan concrete adviezen, tips en/of oefeningen meegeven.
  • Vaak is een afsluitend gesprek zinvol om te kijken of de tips en adviezen effectief geweest zijn en tot een oplossing van het probleem hebben geleid.

Het aantal gesprekken is uiteraard afhankelijk van de vraag die er is, en kan op een andere manier worden ingevuld. Binnen de praktijk streef ik naar kortdurende counseling, waarbij analyse en voorlichting geven een belangrijke rol innemen. Als consulent werk ik samen met een netwerk van seksuologen en bekkenbodemfysiotherapeuten. Indien nodig kan ik naar hen doorverwijzen.

 

Cliënt: 

"Onze relatie was dusdanig verstoord

dat communicatie niet meer plaatsvond"

 

Tarief:

Per gesprek zijn de kosten 115 Euro. Een gesprek duurt rond de 1,5 uur. Kosten worden niet vergoed via de zorgverzekeraar. Verwijzing van een huisarts is niet nodig. Gesprekken die niet binnen 24 uur van tevoren zijn afgezegd zullen in rekening worden gebracht.

Praktische informatie:

Consulten zijn altijd op afspraak. Mogelijkheden zijn er zowel overdag als in de avond. Ook opzaterdag zijn afspraken mogelijk. Afspraken kunnen individueel of samen met partner plaatsvinden, dit uiteraard afhankelijk van de klacht en van jouw of jullie wens.

Locatie:

Rijksstraatweg 56
2022 DB Haarlem

Neem gerust contact op om te kijken of mijn zorg aansluit bij jullie vraag. Ik hoop jou/jullie snel te mogen ontmoeten in de praktijk.

 

Meer lezen? Zie mijn artikelen op 'Zwangerenportaal':