Over mij

Over mij

Mijn naam is Dieuwke Ottens, geregistreerd Consulent Seksuele Gezondheid NVVS (Nederlandse Wetenshappelijke Vereniging voor Seksuologie). Sinds 2001 ben ik werkzaam als verloskundige. In 2015 ben ik afgestudeerd als Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. Deze opleiding maakt dat ik bekwaam ben in de counseling op het gebied van diverse vragen of problemen op het gebied van de seksuele gezondheid.

Sinds 2019 sta ik bij de NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) geregistreerd als Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. De NVVS waarborgt de kwaliteit van seksuologisch hulpverleners. Door deze registratie heb ik een doorlopende opleidingsverplichting en regelmatig intervisie met collega’s. Tevens ben ik opgeleid om trainingen op dit gebied te geven en onderzoek te doen. Ik train samen met de Rutgers verloskundigen in het bespreekbaar maken van seksualiteit binnen de verloskundige praktijk.  Mijn specialisatie als consulent ligt op de koppeling tussen verloskunde en seksuologie. Met name vragen over: pijn bij vrijen na de bevalling, vragen over verschil in verlangen in de zwangerschap of na de geboorte van een kind vallen binnen mijn specifieke deskundigheid.

Het juist voorkomen of snel oplossen van problemen binnen de partnerrelatie op het gebied van seksuele gezondheid vind ik heel belangrijk. De geboorte van een kind is een ingrijpende gebeurtenis en maakt dat je als partners tot meer verbinding, maar ook ongewenst tot verwijdering kunt komen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij andere vragen of problemen contact op te nemen. Hierbij valt te denken aan erectieproblemen, of te snel/langzaam klaarkomen.